Patiënten met psoriasis - geef ze een leven zonder zich te verbergen

De plekken op de huid zijn slechts één van de symptomen van deze ziekte. Kijk daarom verder dan de huid om psoriasis patiënten direct de beste aandacht, zorg en behandeling te geven.

Bekijk patiëntenverhalen

 

Verlichten van psoriasis: de verschillende behandelingen op een rij1

Psoriasis is meestal niet te genezen. Wel kunt u met medicamenteuze behandeling, vaak in combinatie met leefstijlaanpassingen, helpen de klachten bij uw patiënt te verminderen en verergering te voorkomen. Hier treft u verschillende behandelopties:

Bij kleinere psoriasisplekken begint de behandeling met uitwendige middelen zoals crème of lotion met corticosteroïden en vitamine D-achtige stoffen.

Indien smeren niet voldoende is, kan een behandeling met lichttherapie worden ingezet. Hiermee wordt plaatselijk de ontstekingsreactie onderdrukt.

Een systemische psoriasis behandeling bestaat uit een tablet, capsule, drank, injectie of infuus. Deze behandeling is bedoeld voor patiënten waarbij eerdere therapie onvoldoende effect heeft.

Biologicals zijn kunstmatig gemaakte lichaamseigen eiwitten. Deze eiwitten binden zich aan bepaalde ontstekingseiwitten die een belangrijke rol spelen in het ontstaan van psoriasis. Biologicals worden toegediend via een infuus of een injectie vlak onder de huid (subcutane injectie).

Meer weten over de behandeling met biologicals?

Novartis biedt meer informatie voor zorgverleners (met BIG-registratie).

Lees meer

 

Nascholing

E-learning: 30 Minutes, snelle dermatologie updates

Heeft u een halfuurtje voor een update van (inter)nationale experts over de laatste ontwikkelingen binnen huidzorg? Volg dan een van de 30 minutes nascholingen die voor u zijn verzameld.

Volg nascholing

Beoordeel content: 
0
Nog geen beoordelingen
0224DER772236
×

Ask Speakers

×

Medical Information Request