/Marie-Antoinette RobenMarie-Antoinette Röben is product specialist COPD bij Novartis. ‘De verbinding zoeken met zorgprofessionals, dát vind ik echt leuk!’

Ze is met haar 27 jaar ‘de junior’ in de buitendienst van Novartis. “Het is inderdaad snel gegaan, maar ik heb ook gericht geïnvesteerd in mijn carriere”, legt Marie-Antoinette uit. “Ik zit nu echt op mijn plek. Dit is de optelsom van mijn studie en mijn eerste jaren werkervaring, waarbij ik mij bij een grote detacheerder heb gericht op mijn eigen ontwikkeling.”
 

Schakel

Wat Marie-Antoinette vooral boeit in haar werk is het contact met de zorgprofessionals. “Als vertegenwoordiger van Novartis ben je de schakel tussen de specialist en de persoon met de juiste kennis en expertise aan onze kant.” Maar hoe geef je daar dan invulling aan? “Vooral door de samenwerking te zoeken. Mijn rol is ook bijvoorbeeld een informerende, waarbij we onder andere activiteiten inzetten om contact te kunnen maken met de zorgprofessionals. Dat geeft mij een kans om kennis te delen.”
 

Persoonlijk contact

Volgens Marie-Antoinette werkt persoonlijk contact het beste. “Samen met mijn collega’s probeer ik zorgprofessionals op allerlei verschillende manieren te benaderen. Dat doen we bijvoorbeeld tijdens congressen of bij presentaties. Daar moet je soms erg creatief voor zijn, maar dat vind ik juist heel leuk.” En het is enorm leerzaam, aldus de product specialiste: “het zelf leren geeft me enorm veel energie. Nu ben ik echt deskundig op het gebied van COPD, maar dat kan over een paar jaar natuurlijk heel goed een ander ziektebeeld zijn. Dat is spannend en uitdagend.”

Wat in het hele verhaal terugkeert is ‘trots’. “Ja, ik ben echt heel trots, op wat wij kunnen en wat wij doen’, is Marie-Antoinette uitgesproken, afsluitend met een mooi compliment voor haar collega’s.
 

1104432
×

Ask Speakers

×

Medical Information Request