COPD Move: Europese campagne over meer bewegen

In Nederland is veel aandacht voor het belang van bewegen voor COPD-patiënten. Daarom startte de EFA (European Federation of Allergy and Airways Diseases Patients’ Associations) een campagne: COPD Move. In samenwerking met het Longfonds werd er een filmpje gemaakt over een Nederlandse beweegclub, waarin bewegen en lotgenotencontact samenkomen.

Bekijk de video

 

 

Longfonds lanceert Accelerate

Onder de naam ‘Accelerate’ lanceert het Longfonds een vernieuwend en resultaatgericht internationaal samenwerkingsprogramma, waarin experts hun krachten bundelen en hun kennis delen. Met als doel: een versnelde medische doorbraak mogelijk maken in de behandeling van longziekten als COPD.

Lees het nieuwsbericht

 

 

Brandbrief over gevaar van vuile lucht in Nederland

Longartsen en het Longfonds slaan alarm om het gevaar van vuile lucht en roepen Tweede Kamerleden via een brandbrief op om maatregelen te nemen om de lucht in Nederland echt gezond te maken. Meerdere kranten, waaronder het Algemeen Dagblad, berichtten erover.

Lees het nieuwsbericht

 

 

Update GOLD-richtlijn COPD

In november publiceerde het Global Initiative for Chronic Obstructive Lung Disease (GOLD) een update van de richtlijn voor de diagnose, behandeling en preventie van COPD. Het gaat om een kleine aanpassing van de vorige versie (GOLD 2017). Het medicamenteuze behandelschema blijft ongewijzigd. Op de GOLD-website vindt u de nieuwe richtlijn met daarin een samenvatting van de belangrijkste wijzigingen (blz. x-xiv).

Bekijk GOLD-richtlijn 2018

 

 

EHealth waardevolle aanvulling voor chronisch zieken

EHealth is niet dé oplossing voor chronisch zieken, maar kan de zorg wel verbeteren. Dat blijkt uit een promotieonderzoek aan het Leids Universitair Medisch Centrum, waarbij ook EHealth-toepassingen voor COPD-patiënten werden onderzocht. Benieuwd naar de resultaten? Lees er meer over op de website van het LUMC.

Lees het nieuwsbericht

 

 

0418COPD945445
×

Ask Speakers

×

Medical Information Request