Add to Calendar

Graag nodigen wij u uit om deel te nemen aan de webinar Ernstig astma update 2021 op donderdag 21 januari van 19:30 – 21:00uur. Sprekers zijn dr. Els Weersink en drs. Lotte van Ruitenbeek, beide longarts in het AmsterdamUMC, locatie AMC en gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van ernstig astma. 

Tijdens de webinar zullen dr. Weersink en drs. Van Ruitenbeek ingaan op de nieuwste ontwikkelingen in de diagnostiek en behandeling van ernstig astma en de updates van (inter)nationale richtlijnen. Daarnaast zal er ook aandacht zijn voor de poliklinische organisatie van de astmazorg en de rol van de Longverpleegkundige/ Longverpleegkundig Specialist. Zo wordt besproken welke zorg moet volgen na een astma exacerbatie, hoe de thuisbehandeling met biologicals kan worden ingericht en welke rol de verschillende zorgverleners hierin spelen.
In de interactieve werksessies zullen aan de hand van casussen uit de praktijk nieuwe ontwikkelingen besproken worden, waarbij ervaringen kunnen worden gedeeld. U bent tevens van harte welkom om zelf (geanonimiseerde) casuïstiek in te brengen.
Door de opzet van de werksessies is deze webinar ook geschikt om te volgen als duo longarts – longverpleegkundige/verpleegkundige specialist, maar deze kan uiteraard ook alleen worden gevolgd.
 

Accreditatie wordt aangevraagd bij NVALT, NAPA, VSR en V&VN.
 

Aanmelden/inloggen webinar
Middels het formulier op deze pagina kunt u zich voorinschrijven voor het webinar. Dit heeft als voordeel dat u een week voor aanvang en op de dag zelf een automatische herinnering per email ontvangt. Op 21 januari kunt u vanaf 19:00 uur op deze pagina terecht om de live webinar te volgen. Om accreditatie te ontvangen, heeft u een account nodig. Na het aanmaken van een account heeft u direct toegang tot de livestream.

Agenda 
19:30 – 20:00
Plenaire opening: Ernstig astma anno 2021
20:00 – 20:20
Break-out sessies waarbij deelnemers uit elkaar gaan en casuïstiek bespreken
20:20 – 21:00
Plenaire terugkoppeling en afsluiting
1220RESP128873
×

Ask Speakers

×

Medical Information Request