Raya Gorter Raya Gorter was aangenaam verrast toen ze bij Novartis kwam werken. “Met name de mentaliteit in het bedrijf is plezierig. Iedereen probeert iedere dag het beste uit zichzelf te halen. Collega’s zijn nieuwsgierig en er is altijd ruimte voor nieuwe ideeën. Zodra je een idee hebt dat je kunt onderbouwen, gaat iedereen in de meewerk-stand. De ambitie om met z’n allen de kwaliteit van leven van patiënten te verbeteren is heel mooi. Ik ben trots dat ik daar een onderdeel van ben.”
 

Zelfmanagement
Raya is Product Manager Inhaled Portfolio. “Voor patiënten met astma speelt zelfmanagement een grote rol. Therapietrouw en een goede inhalatietechniek zijn daar een belangrijk onderdeel van. Helaas wordt de medicatie nog niet altijd volgens voorschrift ingenomen. Dan kunnen klachten verergeren omdat medicijnen niet op het juist moment, in de juiste hoeveelheid en op de juiste plek in de longen terechtkomen. Daar wil ik samen met zorgprofessionals verbetering in aanbrengen. De artikelen, video’s, podcasts, infographics en andere materialen die ik ontwikkel voor zorgprofessionals en patiënten leveren hier een bijdrage aan.”
 

***De ambitie om met z’n allen de kwaliteit van leven van patiënten te verbeteren is heel mooi***
 

Hoofdletters
“Het is communicatie met een hoofdletter C”, legt Raya uit. “Daarbij gaat het niet alleen over het geven van informatie maar we moeten ook bedenken hoe onze boodschap het beste wordt ontvangen. Wat wil een zorgprofessional precies weten? Sluit onze informatie op elkaar aan; is het expliciet? Waar en hoe wil de arts of verpleegkundige deze informatie ontvangen en hoe gaan we de meest effectieve interactie aan? Is de informatie goed te begrijpen voor patiënten? Daarbij moet je steeds vernieuwend, uitnodigend en creatief zijn. Creatief, ook met een hoofdletter C."

Beoordeel content: 
0
Nog geen beoordelingen
0721RESP258961
×

Ask Speakers

×

Medical Information Request