Rawien JurawanRawien Jurawan, Productspecialist Respiratory: “Als productspecialist ben ik verantwoordelijk voor een geneesmiddel voor patiënten met ernstig allergisch astma. Mijn werkgebied bevindt zich in Zuid-Oost Nederland. Ik zeg altijd, ik ben een soort regiodirecteur!” 
 

Persoonlijke drijfveer
Ernstig allergisch astma is een chronische aandoening van de luchtwegen. Door een allergische reactie op bepaalde onschuldige stoffen, zoals bijvoorbeeld huisstofmijt, kan bij bepaalde mensen astma ontstaan en kan zelfs een astma-aanval optreden. Rawien: “Ik heb zelf allergisch astma, dus ik weet wat het inhoudt. Gelukkig heb ik het nu onder controle maar ik ken de angst, om geen lucht meer te krijgen en het gevoel te hebben dat je stikt. Ik weet welke impact deze ziekte kan hebben op het leven van patiënten, maar ook op hun omgeving. Vroeger was dat vooral mijn moeder. Als ik een aanval had, probeerde ze rustig te blijven maar ik zag de paniek in haar ogen. Mijn persoonlijke ervaring is een belangrijke reden om te doen wat ik doe. Ben blij dat ik op mijn manier een steentje kan bijdragen, om het leven van patiënten met ernstig allergisch astma weer ‘normaal’ te krijgen.”
 

***Ik ken de angst om geen lucht meer te krijgen en het gevoel te hebben dat je stikt***
 

In beeld blijven
Rawien heeft regelmatig contact met longartsen. “Dat doe ik omdat patiënten die in aanmerking komen voor ons product dit geneesmiddel op het juiste moment moeten krijgen. Het is dus zaak om ons middel goed te blijven positioneren ten opzichte van andere medicijnen. Dat zie ik als een grote uitdaging. De longartsen die zich met deze aandoening bezighouden, bezoek ik face-to-face maar natuurlijk hou ik ze ook online op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Al met al heb ik echt interessant werk. Met veel verantwoordelijkheid, uitdaging en ruimte voor ondernemen.”

Beoordeel content: 
0
Nog geen beoordelingen
0721RESP258961
×

Ask Speakers

×

Medical Information Request