Bram Flahou Zodra Bram Flahou over zijn vak begint te praten, verandert hij in een spraakwaterval. Hij vertelt graag over zijn werk. Bram: “Ik ben Therapeutic Area Head Dermatology, Respiratory and Allergy bij de afdeling Medical Affairs, die een centrale rol vervult binnen Novartis. Wij gaan het gesprek aan met externe professionals over actuele medisch-wetenschappelijke inzichten en gebruiken onze expertise voor strategisch overleg met collega’s binnen Novartis. Het belang van patiënten en een veilig gebruik van geneesmiddelen staat bij alles wat we doen op nummer één.
 

Experts medisch inhoudelijke zaken
Bram is opgeleid als dierenarts en heeft een jarenlange ervaring in de onderzoekswereld. “Mijn team bestaat uit wetenschappelijke medewerkers in de farmaceutische geneeskunde met kennis van aandoeningen van het ademhalingsstelsel én/of de huid. Wij ondersteunen collega’s binnen Novartis bij medisch inhoudelijke zaken en werken nauw samen met collega’s van zo goed als elke afdeling. Ik geloof niet dat er een afdeling is waar we niet mee samenwerken.”
 

*** Als het lukt een een klinische studie naar Nederland te halen, geeft dat veel voldoening ***
 

Op de kaart 
Naast interne samenwerking gaat het team van Bram ook in gesprek met topspecialisten in het zorglandschap. Bijvoorbeeld in het kader van klinische studies waarbij op een wetenschappelijke manier wordt bekeken of een innovatieve behandeling werkt. Bram: “Als het lukt een klinische studie naar Nederland te halen, geeft dat veel voldoening. Novartis is een mondiale speler en ik vind het fantastisch als we ons kleine land op de kaart kunnen zetten én tegelijkertijd de artsen en patiënten in Nederland meer perspectieven kunnen bieden. Met deze artsen wisselen we ook informatie uit over ziektebeelden en nieuwe ontwikkelingen binnen het domein. Waar het vroeger vooral brengen van informatie was, is het nu vaker overleg in twee richtingen. En dat is precies wat ik zo leuk vind aan mijn werk, waar ik echt een oppepper van krijg. Deze gesprekken met specialisten zijn leerzaam voor hen maar ook voor ons. Met de inzichten die wij opdoen, kunnen we de behandeling van aandoeningen verbeteren en daar hebben wij, artsen maar vooral patiënten baat bij.”

Beoordeel content: 
0
Nog geen beoordelingen
0721RESP258961
×

Ask Speakers

×

Medical Information Request