Tobias Nederkoorn“Ik heb een passie voor de gezondheidszorg”, aldus Tobias Nederkoorn. Als Medical Development Manager Respiratory bespreekt hij met medische experts de wetenschap en data die achter de producten van Novartis zitten. 

Wat doet een Medical Development Manager bij Novartis? Als iemand dat kan uitleggen is het Tobias Nederkoorn. Hij werkt op de medische afdeling van Novartis sinds 2017. “Net zoals onze salesmensen ben ik met artsen in gesprek over hoe we de beste zorg kunnen bieden voor patiënten met chronische longziekten. Maar in vergelijking met mijn salescollega’s bespreek ik met medische experts meer de wetenschap en data achter ons huidige portfolio én onze pijplijn”

Praktische insteek
Tobias merkt dat hij voor zijn werk veel heeft aan zijn studie biomedische wetenschappen. “Tijdens een gesprek met een arts probeer ik het altijd zo praktisch mogelijk maken: wat kun je op korte termijn doen met de resultaten van zo’n onderzoek? Welke voordelen heeft het voor patiënten die nu behandeld worden en welke patiënten kunnen we hier in de toekomst mee helpen?”
 

Buiten het medicijn denken
“Ik probeer in een gesprek met een arts niet alleen over een bepaald medicijn te praten, maar ook ‘buiten het medicijn’ te denken”, gaat Tobias cryptisch verder. Hij legt uit: “Therapietrouw is bijvoorbeeld een onderwerp dat in zulke gesprekken aan bod kan komen Voor patiënten met astma is op dit gebied nog winst te behalen. Hoe laat je bijvoorbeeld een iemand zijn of haar medicijn beter inhaleren of hoe zorg je ervoor dat een patiënt daadwerkelijk dagelijks zijn of haar medicatie inneemt?”

Naast deze gesprekken werkt Tobias ook samen met artsen. “Ik help mee bij het organiseren van wetenschappelijke congressen. Die congressen kunnen voor de artsen zelf bedoeld zijn, maar ook voor bijvoorbeeld longverpleegkundigen. Dat ik vanuit mijn functie bijdraag aan het verbeteren van de gezondheidszorg, is iets waar ik veel plezier uit haal.”

Beoordeel content: 
0
Nog geen beoordelingen
0722RESP471384
×

Ask Speakers

×

Medical Information Request