Pierre de RaadVoor Pierre de Raad betekent experimenteren niet alleen binnen Novartis innoveren: “In het continue veranderende zorglandschap is het van belang om juist met verschillende zorgpartijen samen te werken en daar nieuwe manieren voor te bedenken.”
 

‘Experimenteren en oplossingen leveren.’ Zo staat de waarde ‘Innovatie’ beschreven in de ‘Values and Behaviors’ van Novartis. Pierre de Raad, directeur Respiratory, kan zich daar helemaal in vinden: “We bedenken ook nieuwe manieren van samenwerken met onze partners. Een recent voorbeeld is dat wij met zorgverzekeraars (Zorgverzekeraars Nederland) een Pay-for-Performance overeenkomst voor één van onze middelen hebben afgesloten. Novartis en zorgverzekeraars zetten met de gemaakte afspraken in op zinnige zorg en het terugdringen van administratieve lasten voor zorgverleners. Het was een intensief proces, maar als je echt wilt innoveren, dan neem je daar de tijd voor.”
 

Sterke geschiedenis
Als hoofd van de afdeling Respiratory in Nederland voelt Pierre zich verantwoordelijk voor zijn team en de vele patiënten in Nederland die leven met longziektes. “Novartis heeft een sterke geschiedenis in het verbeteren van de zorg van patiënten met luchtwegaandoeningen door middel van innovatieve geneesmiddelen, die wij over de afgelopen decennia in Nederland hebben geïntroduceerd. We blijven ons inzetten om op basis van de juiste inzichten nu en in de toekomst patiënten te helpen.” 
    
Naast de verantwoordelijkheid voor zijn eigen team, zit Pierre ook in de directie van Novartis. “Ik ben in die hoedanigheid medeverantwoordelijk voor de Nederlandse Novartis organisatie.”&
 

Blik gericht op de toekomst
Het leven is een continu leerproces en daarom investeert Pierre ook in zichzelf. Naast de twee petten die hij op heeft bij Novartis, heeft hij eind 2019 een Master of Science - titel gehaald in sociaal organisatorische bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Hij heeft onderzoek gedaan naar hoe leiderschap correleert met bevlogenheid in een situatie van veel autonomie en hoge onzekerheid. Dit heeft hij gedaan binnen de Nederlandse Novartis organisatie. Een leerzame periode, waarvan hij nu elementen toepast in zijn huidige werkzaamheden. Een voorbeeld is hoe wij onze franchise hebben ingericht, niet op basis van specifieke medicijnen, maar op basis van ziektebeelden.
 

Mocht je ook willen bijdragen aan hoe de toekomst eruit komt te zien door samen met ons te experimenteren voor een betere Nederlandse longzorg, neem dan gerust contact op.

Beoordeel content: 
0
Nog geen beoordelingen
0620RESP1104432
×

Ask Speakers

×

Medical Information Request