Fred EimersFred Eimers (60) werkte bij de luchtmacht. Nu is hij al 35 jaar salesmedewerker bij Novartis. “De rode draad is de omgang met mensen.”

De stap naar de farmaceutische wereld lag niet voor de hand, maar dankzij een gesprek met een vriend op een feestje ‘rolde’ Fred Eimers de sales in. “Ik was officier bij de luchtmacht”, blikt Eimers terug. “Ik stond zes jaar voor de klas op de Koninklijke Kaderschool Luchtmacht Schaarsbergen. Op een dag sprak ik tijdens een feestje een vriend, die op dat moment een salesfunctie bekleedde. Hij vertelde me dat zijn werk interessant en uitdagend was met de nodige vrijheid. Dat leek mij ook wel wat, en zo ben ik er eigenlijk ingerold.”

 

Verbeteren leven van patiënten
De farmacie en de luchtmacht zijn twee verschillende werelden, maar volgens Fred is er een belangrijke overeenkomst. “De rode draad is de omgang met mensen. Bij de luchtmacht was ik telkens op zoek hoe ik mijn lesstof kon verbeteren om mijn leerlingen te helpen. In de kern is dat wel te vergelijken met wat ik nu doe.”

Fred bezoekt longartsen en houdt zich bezig met medicatievoorlichting binnen het indicatiegebied astma. Een groot onderdeel van mijn werk zijn de gesprekken met zorgverleners. We praten over hoe we de kwaliteit van leven van een patiënt met astma kunnen verbeteren.” 

 

Nieuwe geneesmiddelen
Mede dankzij de innovaties van Novartis wordt het leven van patiënten daadwerkelijk beter gemaakt volgens Fred. Hij komt met een voorbeeld: “In die 35 jaar dat ik voor Novartis werk, hebben we al heel wat nieuwe geneesmiddelen op de markt mogen brengen. Waar ik erg trots op ben, is het moment dat onze bloeddrukverlager de meest voorgeschreven therapie in zijn klasse was. We hebben daar hard aan gewerkt. Dan is het mooi om te merken dat dat medicijn veel patiënten helpt, dat je een verschil maakt.”
 

Beoordeel content: 
0
Nog geen beoordelingen
0721RESP258961
×

Ask Speakers

×

Medical Information Request