Bart BeerensBart Beerens is al vanaf zijn 24e in dienst van Novartis. Momenteel is hij national salesmanager. “Innovatie doet mijn hart sneller kloppen.”
 

Bart Beerens startte zijn loopbaan in de farmaceutische wereld bij Sandoz, dat later onderdeel werd van Novartis. “Inmiddels heb ik binnen onze organisatie zo’n acht of negen verschillende functies gehad. Momenteel ben ik national salesmanager en verantwoordelijk voor een team van productspecialisten. Die specialisten hebben contact met onder meer zorgaanbieders, longartsen en verpleegkundigen over onze producten voor de behandeling van astma.”
 

Waardevolle bijdrage
Hoewel Bart in de sales zit, is hij klinisch chemisch laborant van origine. “Na mijn studie aan de hogere laboratoriumschool en diensttijd zag ik een vacature voor ‘artsenbezoeker’ langskomen. Mijn carrière begon jaren geleden om half tien op een maandagochtend in de praktijk van een huisarts in Zierikzee.”

Sindsdien heeft Beerens veel zien veranderen. “van betablokkers via centraal werkende middelen voor de behandeling van hoge bloeddruk, naar ACE-remmers en AII-antagonisten. Door stevig te investeren in onderzoek komen er stap voor stap betere middelen beschikbaar voor patiënten. Voor allerlei indicaties. Die innovatiekracht bepaalt mede de waarde van onze bijdrage aan de maatschappij.”
 

Juiste mindset
Bart gaat elke dag met plezier naar zijn werk. De ontwikkelingen op zijn vakgebied, maar ook de ontwikkeling die zijn collega’s doormaken, zorgen daarvoor. “Het leukste aan mijn werk is om met een team van jong en oud, man en vrouw, doelstellingen te halen. Het is heel mooi om deze mensen, die toch van een divers pluimage zijn, zich te zien ontwikkelen. Iedereen kan groeien, zeker met een positieve mindset.”

0620RESP1346293
×

Ask Speakers

×

Medical Information Request