Duur: 90 minuten + 15 minuten toets
Doelgroep: Longarts (i.o.)
Accreditatie: 1,5 punt (NVALT)

 

Geïnspireerd raken door medical experts die de ERS highlights bespreken en tegelijkertijd een (geaccrediteerde) nascholing volgen? 

Talkshow host prof. dr. Huib Kerstjens gaat op 28 september tijdens de BREATH Online Late Night ‘ERS Highlights’ talkshow in gesprek met collega longartsen dr. Marlies Wijsenbeek (Erasmus MC), prof. dr. Jan Grutters (St. Antonius Ziekenhuis en UMC Utrecht), prof. dr. Frits Franssen (CIRO Horn en Maastricht UMC+) en dr. Maarten van den Berge (UMCG). 

In deze geaccrediteerde talkshow, die rechtstreeks zal worden uitgezonden vanuit studio Mereveld, brengen zij u op de hoogte van de belangrijkste highlights van het ERS congres.

 

Welke leerdoelen komen er aan bod?  Wilt u weten wat experts aanbevelen over de behandeling van interstitiële longziekten (progressieve pulmonale fibrose en sarcoïdose)? Of de laatste inzichten krijgen in de behandeling van obstructieve longziekten (astma en COPD)? 

Elke spreker heeft op basis van zijn/haar eigen expertise de leerdoelen passend bij het onderwerp geformuleerd: 

Spreker   Onderwerp Leerdoelen
Marlies Wijsenbeek      Progressieve pulmonale fibrose
  • Hoe definiëren we progressieve pulmonale fibrose? 
  • Hoe en wanneer behandelen van progressieve pulmonale fibrose?
Frits Franssen   COPD
  • Wat zijn de nieuwste wetenschappelijke inzichten omtrent (vroege) diagnostiek en definitie van COPD zoals gepresenteerd tijdens ERS 2021?
  • Wat zijn de nieuwste wetenschappelijke inzichten rondom management van COPD exacerbaties zoals gepresenteerd tijdens ERS 2021?
  • Wat zijn de nieuwste wetenschappelijke inzichten over medicamenteuze en niet-medicamenteuze behandeling van COPD, zoals gepresenteerd tijdens ERS 2021?
Jan Grutters   Sarcoïdose
  • Nieuwe inzichten in de pathogenese van sarcoïdose
  • Ontwikkelingen in de diagnostiek en behandeling van sarcoïdose anno 2021
Maarten van den Berge   Astma
  • Wat zijn de nieuwste wetenschappelijke inzichten rond het management van astma bij kinderen en volwassenen?
  • Wat zijn de nieuwste inzichten rond medicamenteuze behandeling en niet-medicamenteuze behandeling van astma bij kinderen en volwassenen?

Een avond voor en door longartsen Het is een programma opgesteld door en voor longartsen. Na deze avond bent u bijgepraat over de geselecteerde onderwerpen van het ERS congres, door een panel van vier top sprekers en experts binnen hun vakgebied.

Is deze avond ook interessant voor uw collega longartsen? Voel u dan vrij om deze uitnodiging ook met hen te delen.

Deze editie wordt u aangeboden door het nascholingsplatform: BREATH Online. Wist u dat er in 2021 jaar al meer dan 200 medisch specialisten hebben deelgenomen aan de geaccrediteerde BREATH online nascholingen?

Vragen? Wij helpen u graag verder via [email protected].

Rate this content: 
0
Nog geen beoordelingen
0821RESP268708
×

Ask Speakers

×

Medical Information Request