Update 09-09-2021

Zaterdag 29 mei jl. heeft het InSights Symposium plaatsgevonden.

De opnames van de sessies zijn hier beschikbaar.

 

Update 29-05-2021

Virtueel

Op zaterdag 29 mei vindt van 10:00 tot 15:00 de derde editie van InSights Symposium plaats. In tegenstelling tot de eerste twee edities wordt de derde editie volledig virtueel.

Samen met de programmacommissie, onder voorzitterschap van prof. dr. Carroll Webers van de Universiteitskliniek voor Oogheelkunde Maastricht, is er wederom een mooi wetenschappelijk programma voor u samengesteld.

 

Wat kunt u verwachten?

Tijd Onderwerp  Sprekers
10.00 - 10.05 uur Opening Drs. Rick Henderik (Novartis)
10.05 - 10.10 uur Opening wetenschappelijk programma Prof. dr. Carroll Webers
10:10 - 10:40 uur Digital patient in sight - Resistance is futile Drs. Floris Hofstede
10:40 - 11:10 uur Telemedicine and eHealth in ophthalmology Dr. Robert Wisse
11:10 - 11:40 uur OCT monitoring by our patients: facts or fiction? Prof. dr. Anat Loewenstein
11:40 - 12:00 uur Q&A en discussie Moderator: prof. dr. Carroll Webers
12:00 - 13:00 uur Lunchpauze  
13:00 - 13:45 uur Break-out sessie 1  
  Break-out sessie 2  
14:30 - 14:55 uur Disease control in wet AMD; new developments Prof. dr. Anat Loewenstein
14:55 - 15:00 uur Afsluiting wetenschappelijk programma Prof. dr. Carroll Webers

 

Sprekers

Prof. dr. Carrol A.B. Webers   Dagvoorzitter
Prof. dr. Carrol A.B. Webers is hoofd van de Universiteitskliniek voor Oogheelkunde van het Maastricht UMC. In deze kliniek worden de drie kerntaken van een academische afdeling in de volle breedte ingevuld: topreferente en academische zorg, opleiding en wetenschappelijk onderzoek. Het geheel is georganiseerd in een innovatief netwerk bestaande uit diverse oogklinieken in het zuiden van het land. Dit in combinatie met de high-end infrastructuur van de Oogtoren in Maastricht completeert het beeld van een waardegedreven, patiëntgeoriënteerd topinstituut voor oogzorg. 

Drs. Floris Hofstede

 

Digital patient in sight - Resistance is futile

Floris Hofstede is als kinderarts en CMIO al vele jaren werkzaam op het raakvlak van zorg en ICT en een fervent bepleiter van portaal en real-time inzage voor de patiënt. Floris hoopt jullie een inkijk te geven in de veranderende behoefte van de patiënt. Maar hoe ver vooruit moet je kijken? Is dat een vergezicht of nabije werkelijkheid? Staat die patiënt niet nu al bij u op de spreekwoordelijke stoep? Hoe is het eigenlijk gesteld met uw adoptie van moderne technologie?

Dr. Robert Wisse

 

Telemedicine and eHealth in ophthamology

Robert Wisse zet zich in voor de toepassing van nieuwe technologie in de oogheelkunde en de digitalisering van de zorg. Of het nu gaat om zeer gespecialiseerde high-end intra-operatieve optische coherentie-topografie voor corneo-chirurgie, machine-learning algoritme ontwikkeling op basis van grote klinische datasets, of de brede acceptatie van de oogzorg op afstand. Zal nieuwe technologie onze gezondheidszorg veiliger, toegankelijker en betaalbaarder maken? Zijn ambitie om de oogheelkunde voor te bereiden op de steeds hogere eisen van de gezondheidszorg, komt tot uiting in zijn inspanningen om samen een platform voor oogtesten op afstand te ontwikkelen: Easee. Easee is ’s werelds eerste CE-goedgekeurde tool om refractieafwijkingen op afstand te bepalen.
Prof. dr. Anat Loewenstein  

OCT monitoring by our patients: facts or fiction?

Anti-VEGF-behandeling heeft het management van maculadegeneratie en andere netvliesaandoeningen drastisch veranderd. Toch leidt de last voor de patiënt, de arts en het systeem tot onderbehandeling en een niet-optimale monitoring. Thuismonitoring, zoals met ‘home-based’ OCT, voor bepaling van ziekte activiteit, kan helpen bij het verlagen van de bezoek last, met behoud van het juiste injectie-interval benodigd voor de specifieke patiënt. Smart home OCT-apparaten, met op kunstmatige intelligentie gebaseerde interpretatie van de beelden, kunnen de monitoring en behandeling bij patiënten met retinale aandoeningen veranderen.

Disease control in wet AMD; new developments

Nieuwe langwerkende geneesmiddelen en ‘slow-release’ toepassingen kunnen de behandellast verlichten door het interval tussen de behandelingen te verlengen. Professor Loewenstein bespreekt deze nieuwe, veelbelovende behandelopties.

 

Break-out sessies

Dr. Jakob Siedlecki

 

Brolucizumab: real-world experience from the past year

Jakob Siedlecki is als oogarts verbonden aan de oogheelkunde kliniek van het Academisch Ziekenhuis Munchen, LMU, waar hij hoofd is van de afdeling medische retina en intravitreale injectie service. Hij is gespecialiseerd in chirurgische en medische retina met als aandachtsgebied leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD) en het pachychoroïdale spectrum. Tijdens zijn break-out sessie zal dr. Siedlecki zijn ervaringen met brolucizumab, die hij het afgelopen jaar heeft opgedaan, met u delen.
Drs. Ulrich Oron MBA  

Ziekenhuisfinanciering en vergoeding

Ulrich Oron is als zelfstandig adviseur en partner bij C3 adviseurs en managers, een adviesbureau dat zich volledig richt op de zorg. Ulrich heeft zich gespecialiseerd in zorgbekostiging, zorgfinanciering en vergoeding. In zijn loopbaan heeft Ulrich diverse functies vervuld op het gebied van de toelating en vergoeding van geneesmiddelen en andere interventies. In de afgelopen jaren heeft hij inmiddels ook talrijke trainingen en opleidingen verzorgd op het gebied van het zorgstelsel, zorgfinanciering en gezondheidseconomie. Op het InSights symposium komt de ziekenhuisbekostiging aan bod, toegespitst op de oogheelkunde. Ook de details van add-ons worden behandeld, en de case-mix benadering voor DBC’s.
Prof. dr. Henny Beckers  

Glaucoom in de dagelijkse praktijk; hoe bepaalt u welke behandeling uw patiënt nodig heeft?

Glaucoom is een chronische aandoening en u ziet uw patiënten dan ook veelal met enige regelmaat terug. Dan is het zaak om een goed behandelplan op te stellen en alert te blijven op veranderingen. Enkele vragen die u zich hierbij kunt stellen zijn: Wat is de ernst van de aandoening? Heeft uw patiënt glaucoom of oculaire hypertensie? Is er sprake van een nauwe kamerhoek en hoe komt u hier doelmatig achter? Hoe behandelt u de patiënt met glaucoom en cataract? En die patiënt met glaucoom en maculadegeneratie? En ten slotte: wanneer verwijst u de patiënt voor een chirurgische behandeling?

Drs. Robert Jan Wijdh

 

Visualisatie van het voorsegment

De afgelopen jaren heeft de corneatopografie d.m.v. Scheimpflug technologie zijn intrede gedaan in veel praktijken in Nederland. Met behulp van deze diagnostische apparatuur kan een groot gedeelte van het voorsegment in korte tijd zichtbaar worden gemaakt. Naast eventuele vormafwijkingen van de cornea kunnen ook andere eigenschappen van het voorsegment worden gemeten zoals de densitometrie van de cornea en de lens, de grootte van de kamerhoek en de voorste oogkamerdiepte. Kennis van deze vorm van diagnostiek is niet alleen van belang om cornea-ectasieën in een vroeg stadium op te sporen maar is ook zeer relevant bij het gebruik van premium IOL’s. De bedoeling van deze break-out sessie is om aan de hand van een groot aantal klinische voorbeelden de uitslagen van de anterior segment imaging devices systematisch te leren beoordelen. Met als doel om inzicht te geven in de verschillen en overeenkomsten tussen die verschillende apparaten.

Dhr. Roland Peijnenburg

 

Hospitality

Roland Peijnenburg was tot voorkort gastheer-eigenaar van sterrenrestaurant De Zwaan in Etten-Leur. Hij geeft (inter)nationaal lezingen over hostmanship en gastvrijheid. Roland voert een kruistocht om met eenvoudige aanpassingen bedrijfsprocessen menselijker te maken en medewerkers gastvrijer. Hoe kan gastvrijheid de ziekenhuisafdeling efficiënter en menselijker laten functioneren? Roland laat je in de spiegel kijken hoe JIJ gastgerichter kunt worden.
Rate this content: 
0
Nog geen beoordelingen
0521OPH219204
×

Ask Speakers

×

Medical Information Request