Jeroen van der Bruggen is als Business Franchise Head Oncology samen met zijn team verantwoordelijk voor de oncologie-behandelingen van Novartis. Hiervoor werkte Jeroen in verschillende rollen binnen Novartis, zowel in binnen- als buitenland.
Nieuwsgierigheid is een belangrijke pijler voor Jeroen: “Hoe blijf je nieuwsgierig naar de behoeften van patiënten en artsen? En hoe kun je daar vanuit een oprechte intentie aan bijdragen? Alles hangt hiermee samen.” 

Wat is voor jou de belangrijkste drijfveer om bij Novartis te werken?

Ik word gedreven door de positieve impact op het leven van patiënten en de mensen waarmee ik werk. Ik wil mijn teamleden zowel persoonlijk als in hun werk laten groeien en daarnaast een positieve invloed hebben op oncologische patiënten. Dat vertaalt zich in het streven om de juiste behandeling op het juiste moment van waarde te laten zijn voor patiënten en hun naasten.

Wat maakt het leuk om bij Novartis te werken?

Binnen de oncologie is er een grote noodzaak en er is nog ontzettend veel te winnen. Er overlijden tenslotte elke dag patiënten aan kanker. Ik wil eraan bijdragen dat in de toekomst steeds minder mensen hieraan overlijden en dat er steeds minder families geconfronteerd worden met het leed van deze verschrikkelijke ziekte. Bij Novartis hebben we een breed aanbod aan behandelopties, waarmee we echt een bijdrage kunnen leveren aan het verlengen en verbeteren van het leven van patiënten. Dat maakt dat ik elke dag met veel energie opsta en mijn best doe in mijn werk.

Waarvan krijg je energie in jouw werk?

Het klinkt misschien cliché, maar ik wil gewoon een positieve bijdrage leveren. Mensen helpen ontwikkelen en maatschappelijk iets relevants doen. Ik kan via mijn werk bij Novartis het leven van kankerpatiënten helpen verlengen en verbeteren. Waar ik veel energie van krijg, is zien dat de mensen waarmee ik werk zichzelf blijven ontwikkelen. Ik ben nieuwsgierig naar waar iemands krachten liggen en hoe iemand die nog verder kan ontplooien.

Is er veel ruimte binnen Novartis voor zelfontwikkeling?

Zeker, we zetten hoog in op een cultuur die bestaat uit de volgende onderdelen: inspired, unbossed, curious en self-aware. Zelf heb ik enorm veel mogelijkheden gehad binnen Novartis om in verschillende rollen en in verschillende culturen mezelf te ontwikkelen. Dat gun ik ook de mensen in mijn team. Daarbij streven we ernaar om de krachten van de verschillende teamleden optimaal te ontwikkelen en in te zetten voor het grotere geheel. Je kunt wel focussen op wat iemand niet optimaal doet, maar je komt juist veel verder door te kijken naar waar iemands kracht ligt. Probeer je een 4’tje gestaag omhoog te krikken? Of maak je van die 8 een 9? Door deze mentaliteit werken hier veel mensen die zelfreflectief, innovatief, nieuwsgierig en creatief zijn. Ze willen altijd verder leren en zijn – net als ik – liever een learner dan een knower.

Beoordeel content: 
0
Nog geen beoordelingen
1220ONCO133639
×

Ask Speakers

×

Medical Information Request