In Nederland worden er per jaar gemiddeld 1800 patiënten opgenomen in Clinical Trials van Novartis. Met zo’n 140 klinische studies per jaar is Novartis zelfs een van de grootste spelers op het gebied van innovatieve geneesmiddelenontwikkeling in ons land.1 Hiervoor besteden we ruim 18% van de omzet aan de verscheidene fases van onderzoek en ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen. Bovendien worden wereldwijd meer dan 40% van de potentiële geneesmiddelen van Novartis goedgekeurd na het doorlopen van alle fases van de klinische onderzoeken. Dit is tweemaal zo veel als het gemiddelde in de sector.2

Novartis doet op verschillende gebieden onderzoek, zoals immunologie, neurologie en hart- en vaatziekten. Het meeste onderzoek doet Novartis op oncologisch gebied, zo’n 43 procent (53 procent als we hieronder ook de hematologie scharen). Gemiddeld lopen er wereldwijd bij Novartis continu meer dan 200 klinische onderzoeken, waarmee we een van de meest innovatieve pijplijnen hebben in de farmaceutische industrie.2 Wil je up to date blijven over het lopende (oncologische) onderzoek: bekijk de Novartis Global Pipeline.

Novartis studies in Nederland

 

Door in Nederland veel onderzoek te doen naar nieuwe geneesmiddelen komen er niet alleen op de lange termijn nieuwe geneesmiddelen op de markt, maar biedt Novartis Nederlandse patiënten ook eerder toegang tot nieuwe behandelmogelijkheden. Daarnaast vergroten Nederlandse artsen hun kennis over de werking van nieuwe geneesmiddelen. Bovendien verbreden onderzoekers hun wetenschappelijke kennis op nationaal en internationaal niveau en bevordert een gunstig Nederlands onderzoeksklimaat de nationale werkgelegenheid. Op deze manier investeert Novartis zo’n €10 miljoen per jaar in de Nederlandse kennisinfrastructuur met het uitvoeren van klinische studies.

Samenwerkingsverbanden en Investigator Initiated Trials

Naast het onderzoek in het NIBR werkt Novartis ook graag samen met externe organisaties, want samen weet je meer dan alleen. Door samen te werken met zorgaanbieders, patiëntenorganisaties en zorgverzekeraars ontwikkelen we gemeenschappelijke kennis die de toegang tot en toepassing van onze geneesmiddelen verbetert. Ook ondersteunt Novartis onderzoek dat door de academische centra wordt bedacht, zogeheten Investigator Initiated Trials (IITs). Dat kan door het ter beschikking stellen van medicijnen voor het onderzoek of door het leveren van een financiële bijdrage ter ondersteuning van de wetenschap. Lees hier meer over onze samenwerkingsverbanden.

 

Referenties:

1.  Novartis Pharma B.V., data on file Trial Monitoring Organization

2. Novartis Value Story, 2017

Beoordeel content: 
0
Nog geen beoordelingen
0820ONC1362234
×

Ask Speakers

×

Medical Information Request