Renée Simons werkt sinds februari 2018 als Product Specialist in het Neuroscience-team van Novartis. Sindsdien heeft zij dagelijks contact met MS-artsen en MS-verpleegkundigen. 

“Mijn hart ligt in het brein en Neuroscience gaat me aan het hart. Hoe ingewikkelder en complexer een neurologisch vraagstuk is, des te meer het me fascineert. Ik heb Fundamentele Neuroscience gestudeerd aan de Universiteit van Maastricht en ben daarna bij Novartis aan de slag gegaan. Sindsdien ben ik geïnspireerd geraakt door de passie van MS-artsen en MS-verpleegkundigen voor het vak en de mate van betrokkenheid met de patiënt.” 

Complexe ziekte

“MS is een complexe ziekte die een enorme impact heeft op het leven van de patiënt. Een patiënt is sterk afhankelijk van de zorgverlener voor het krijgen van de juiste zorg en behandeling. Dit motiveert me iedere dag weer om aan de slag te gaan met als doel om de nieuwe informatie te verlenen aan deze specialisten in MS, met hen mee te denken en het gesprek aan te gaan.” 

Kwaliteit van leven

“Ik vind het belangrijk dat een MS-patiënt de juiste medicatie op het juiste moment krijgt, om zo de gevolgen van MS zo veel mogelijke te beperken en de kwaliteit van leven te vergroten. Hierbij wil ik mijn persoonlijke achtergrond op een creatieve en innovatieve manier gebruiken om meerwaarde te bieden aan de betrokkenen in het MS-veld.”
 

Beoordeel content: 
0
Nog geen beoordelingen
0520BFNS1343064
×

Ask Speakers

×

Medical Information Request