Het persoonlijke doel van Lianne Hoeijmakers is om nieuwe ontwikkelingen en wetenschappelijk onderzoek onder de aandacht te brengen om de zorg voor MS-patiënten te kunnen verbeteren. 

“Na eerder zelf in het onderzoek te hebben gewerkt, mag ik mij sinds begin 2018 inzetten als Medical Scientific Liaison (MSL) bij Novartis. In deze rol heb ik de mogelijkheid om mijn achtergrond in Neuroscience en passie voor het vertalen en praktisch maken van onderzoek te combineren. Wat betekent een nieuwe studie nu voor een patiënt en hoe kunnen inzichten worden toegepast? Of dit nu betrekking heeft op onze medicatie, biomarkers of andere onderwerpen binnen de MS. Ik zet mij er dan ook voor in om als een waardevolle gesprekspartner te kunnen werken.”

Puzzel

“Het is mooi om op deze manier eens aan de andere kant van het speelveld te kunnen werken en met de implementatie van wetenschappelijk inzichten aan de slag te mogen. Zeker bij een ziekte als MS is het een puzzel hoe het brein wordt beïnvloed en hoe medicatie dit kan tegenwerken. Het is inspirerend hoe verschillende medicijnen in de afgelopen jaren het ziektebeloop van MS al hebben weten te veranderen. Maar er moeten nog vele stappen worden gezet en meer kennis worden verkregen over de ziekte, optimale behandeling en optimale zorg om MS-patiënten verder te helpen. Een stimulerend doel om voor te werken en waaraan ik hoop op mijn manier een steentje bij te dragen.” 
 

0520BFNS1343064
×

Ask Speakers

×

Medical Information Request