Sinds februari 2020 is Lennart gestart binnen Novartis als Brand Manager Multiple Sclerose. In deze functie is hij verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van één van de MS medicijnen in Nederland van Novartis.

Bijdrage leveren

“Nederland heeft één van de beste zorgstelsels en staat in Europa zelfs op de eerste plaats in de Euro Health Consumer Index (EHCI). Desondanks kunnen we al dan niet met nieuwe ontwikkelingen nog veel verbeteren. Vanuit mijn achtergrond in de techniek, IT, diagnostiek, én farma wil ik hier een bijdrage aan leveren.”

Voorkomen van over- en onderbehandeling

“MS is een complexe ziekte waar nog veel over onbekend is. Zorgen dat de juiste patiënten in aanmerking komen voor de juiste medicijnen is daarom een nog grotere uitdaging. Dit gaat ons stap voor stap lukken door nauw samen te werken met ziekenhuizen en diverse partijen buiten ziekenhuizen. Er komen steeds meer biomarkers op de markt en ook de ontwikkeling van digitale biomarkers neemt steeds meer een vlucht. Een mooi voorbeeld hiervan binnen MS is een online tool welke kan helpen bij het herkennen van signalen van progressie bij iemand met MS. Tevens worden steeds meer medicijnen voor een specifieke groep patiënten ontwikkeld. Het is een fantastische uitdaging om te zorgen dat de juiste patiënten baat hebben bij het juiste medicijn op het juiste moment.”
 

Beoordeel content: 
0
Nog geen beoordelingen
0521BFNS215900
×

Ask Speakers

×

Medical Information Request