Als Medical Adviser Neuroscience is het Jurre Keijzers zijn verantwoordelijkheid om medisch-wetenschappelijke vraagstukken op te pakken. Dit kan gaan om inhoudelijke, ethische, maar ook medisch-strategische zaken.

“Waar ik energie uit haal is dat ik als Medical Adviser met alle betrokkenen rondom een medicijn samenwerk. Zo houd ik mij bezig met het ondersteunen van onze klinische studieteams, het voeren van een strategisch overleg met de marketingafdeling, het trainen van nieuwe salescollega’s of het sparren over onze strategie voor onze toekomstige producten in de pijplijn. Ook kijk ik met zorgverleners uit het veld waar eventuele behoeftes of samenwerkingsmogelijkheden liggen. Ik zie hierin mijn rol voornamelijk als ‘verbinder’ tussen al deze partijen, omdat ik erin geloof dat we vooral sámen het meest kunnen bereiken voor onze patiënten.” 

Opvallende keuze

“Als biomedisch bewegingswetenschapper heb ik altijd interesse gehad in de wetenschap achter beweging en aansturing van het menselijk lichaam. Ik heb echter in mijn master de wellicht opvallende keuze gemaakt om een minor communicatie te volgen. Ik merkte dat we goed waren in onderzoek doen, maar minder goed in de communicatie rondom wetenschap. Ik heb toen besloten me daarin te verdiepen. Wat betekent al deze wetenschap nou en hoe worden de patiënt, de zorgverlener en de gezondheidszorg er beter van?”

Een wereld zonder neurologische ziekten

“In het laatste jaar van mijn studie kreeg mijn opa Alzheimer. Ik heb deze mensonterende ziekte van dichtbij meegemaakt en dat heeft mij gemotiveerd om te werken met mensen die toegewijd zijn om deze ziekte de wereld uit te helpen. Waar we in het verleden binnen de neurologie vooral diagnosticeerden en symptomen konden bestrijden, werken we nu toe aan het aanpakken of voorkomen van ziekten als Alzheimer, MS en migraine. De ultieme droom is dat we deze ziektes uiteindelijk daadwerkelijk kunnen genezen. We hebben nog een lange weg te gaan, maar komen elke dag een stapje dichterbij.”

 

0520BFNS1343064
×

Ask Speakers

×

Medical Information Request