Anouk Buurman is Medical Scientific Liaison (MSL) voor de afdeling Neuroscience. “Als MSL probeer ik zo goed mogelijk om alle wetenschappelijke informatie omtrent het geneesmiddel waar ik verantwoordelijk voor ben behapbaar en toegankelijk te maken voor iedereen die dat nodig heeft; van zowel medisch specialisten, zoals neurologen, tot de patiënten die het medicijn gebruiken.” 

“Ik heb Moleculaire Neurobiologie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Dit is een opleiding tot fundamenteel onderzoeker in Neuroscience. Samen met mijn medeonderzoekers zocht ik naar oplossingen en verbeteringen voor mensen met een neurologische ziekte. Toch wilde ik graag dichter bij de patiënt staan. Daarnaast wilde ik bijdragen aan een maatschappij waarin iedereen de kans krijgt om een weloverwogen keuze te maken. Dit vond ik bij een bedrijf dat inventieve methodes ontwikkelt en beschikbaar maakt voor zo veel mogelijk mensen. Door de wetenschappelijke kennis van Novartis te delen, ben ik in staat patiënten met een neurologische ziekte te helpen.” 

Complex

“De nood voor het ontwikkelen van geneesmiddelen voor de behandeling van neurologische aandoeningen is groot. Ziektebeelden zoals migraine en multiple sclerosis zijn veelomvattend en complex. We weten steeds meer en meer is nog te ontdekken. Toch is dit de tijd dat levensveranderende middelen hun intrede doen op de markt en er een significant verschil kan worden gemaakt voor deze patiënten. Ik ben blij dat ik hier deel van uit mag maken en mijn steentje kan bijdragen aan de behandeling van ziektes die voorheen zeer moeilijk tot niet te behandelen waren.”
 

Beoordeel content: 
0
Nog geen beoordelingen
0520BFNS1343064
×

Ask Speakers

×

Medical Information Request