ECTRIMS heeft ook dit jaar een uitgebreid programma, verdeeld over 3 dagen. Welke sessies wilt u niet missen? Om u te ondersteunen in uw planning hebben wij voor u een blik geworpen op het programma en een voorselectie gemaakt van interessante wetenschappelijke sessies aan de hand van een aantal onderwerpen. Voor het gehele programma verwijzen wij naar de ECTRIMS website

Wilt u op de hoogte blijven?
Vul dan het formulier op deze pagina in en meld u aan voor onze mailinglijst. Meer dan 160 neurologen gingen u al voor.
 

Onze voorselectie aan de hand van onderwerpen:

1. Het immuunsysteem
Er zijn 2 inhoudelijke sessies met betrekking tot immunologie welke ingaan op het immuunsysteem met veroudering en op het immuunsysteem in relatie tot COVID-19. Omdat immunosenescence invloed heeft op de behandeling van uw patiënt wordt in Scientific Session 6 uitleg gegeven over de impact van immunosenescence en waar u rekening mee moet houden bij behandeling van oudere patiënten. 
Tijdens Hot Topic 2 wordt een overzicht gegeven van de immunologische aspecten in het kader van COVID-19 en de lessen vanuit registers en studies. Vaccinatie en therapie is met name interessant voor nieuwere therapieën en anti-CD20 therapieën gezien de vraag of patiënten een humorale en cellulaire response kunnen opwekken. Ook Meet the Expert 1 gaat dieper op dit onderwerp in, specifiek voor B cel therapieën.
 

2. Behandeling met ziektemodificeren therapieën
Tijdens Educational Session 2 wordt door Prof. Sastre-Garriga, Zipp en Trojano besproken of elke RMS-patiënt moet worden behandeld en bespreken de sessievoorzitters de plaats van inductietherapie en keuze voor het switchen van therapie.
Het moment om een therapie te stoppen is een ingewikkelde vraag. Prof. Kister and Prof. Giovannoni bespreken wanneer een ziektemodificerende therapie moet worden gestopt in RMS en PMS, afgesloten door een presentatie over de monitoring na het stoppen van de therapie, Hot Topic 7.
 

3. Progressie
Prof. Montalban, Prof. Chataway en dr. Ontaneda bespreken de keuzes in behandeling en monitoring van progressieve MS in Educational Session 3. Hoe progressie moet worden bepaald en gemonitord is met de komst van nieuwe behandelingen des te belangrijker geworden. Monitoring van ziekte progressie op basis van klinische beoordeling, MRI en OCT wordt daarom uitgediept in Hot Topic 1.
 

4. Epidemiologie, diagnose en beloop
Tijdens Scientific Session 7 worden de lessen uit de epidemiologie besproken, waaronder de consequenties van de verhoogde prevalentie van MS in het Midden-Oosten en noord Afrika. Wat kunnen we leren van pediatrische MS voor vroege MS en wanneer begint de ziekte? Moeten we RIS zien als MS? Deze vragen worden besproken in Educational Session 7. Wilt u zich verdiepen in differentiaaldiagnoses, volg dan Meet the Expert 3 over atypische MS en MS mimics.
 

5. Overige onderwerpen
Prof. Ziemssen en Prof. Altmann leiden in Hot topic 6 de discussie over Biosensors en de opkomst van nieuwe meetinstrumenten in zowel klinische studies als de klinische praktijk. De patiënt wordt centraal gesteld in Scientific Session 12 met aandacht voor het patiënten perspectief en hoe beter bij de wensen van de patiënt kan worden aangesloten middels PROMs en apps.
 

Tot slot
Vergeet ook niet deze late breaker sessie:
•    Scientific Session 18: Late Breaking News Chair: Samia Khoury & Heinz Wiendl. Vrijdag 16:45 – 17:45.
 

Wilt u verder praten over één van deze onderwerpen?
Neem dan contact met ons op. Naast ECTRIMS zijn we ook aanwezig tijdens de Post ECTRIMS en ECTRIMS in oranje. We kijken ernaar uit om u te ontmoeten. Wilt u alvast een persoonlijke afspraak met ons inplannen voor of tijdens deze events? Maak hier in 2 klikken uw afspraak en plan direct een afspraak met ons in op een tijdstip en datum dat u het beste uitkomt. 

Afspraak inplannen

Beoordeel content: 
0
Nog geen beoordelingen
0921BFNS286532
×

Ask Speakers

×

Medical Information Request