De VNHC Hoofdpijn Academie is een initiatief van de Vereniging van Nederlandse Hoofdpijncentra (VNHC). Het doel van de Hoofdpijn Academie is artsen informeren en bijscholen in diagnostiek van de verschillende vormen van hoofdpijn.

Op de Hoofdpijn Academie worden meerdere e-learnings gepubliceerd op het gebied van hoofdpijn:
 

E-learning: Het lijkt op cluster, wat nu? 1 punt accreditatie
Deze e-learning voor neurologen en huisartsen is bedoeld om u in maximaal 1 uur tijd bekend te maken met zeldzame vormen van hoofdpijn, zoals clusterhoofdpijn en andere trigeminale autonome cefalalgieën (TAC), en de behandeling van patiënten met deze vormen van hoofdpijn.

Start deze e-learning >>
 

E-learning: Migraine bij kinderen 1 punt accreditatie
In deze e-learning voor (huis)artsen wordt door middel van een viertal casus meer informatie gegeven over de diagnose stelling, behandeling en leeftijdsafhankelijke factoren van migraine bij kinderen.

Start deze e-learning >>
 

E-learning: Migraine Nurse Educator Program 3 punten accreditatie
Deze e-learning is bedoeld om verpleegkundigen en praktijkondersteuners in maximaal 3 uur bekend te maken met migraine en de behandeling van patiënten met migraine. Dit zal helpen om de zorg voor patiënten met migraine te verbeteren.

Start deze e-learning >>

 

E-learning: Aangezichtspijn, een multidisciplinaire uitdaging 1 punt accreditatie
Deze e-learning richt zich niet alleen op de neuralgieën, maar ook op hoofdpijnsyndromen die aangezichtspijn kunnen geven en op (het herkennen van) niet-neurologische oorzaken van aangezichtspijn. Ook komen aanwijzingen voor gerichte verwijzingen naar andere specialismen aan bod. 

Start deze e-learning >>
 

E-learning: Hoog frequente en/of lastig te behandelen migraine
Deze e-learning is bedoeld om u in maximaal 1 uur tijd bekend te maken met chronische en refractaire migraine. Ook komen specifieke situaties zoals menopauze, zwangerschap, medicatie overgebruikshoofdpijn en status migrainosus aan bod. Uiteraard zullen ook de meest recente ontwikkelingen betreffende de behandeling van migraine met monoclonale antilichamen en botulinetoxine A (Botox®) aan bod komen. Dit zal helpen om de zorg voor patiënten met migraine te verbeteren.

Start deze e-learning >>

 

Beoordeel content: 
0
Nog geen beoordelingen
0221BFNS157498
×

Ask Speakers

×

Medical Information Request