Welkom bij de eerste uitgave van NeurOnline. Dit geeft u een compleet overzicht van alles dat er gebeurt op en in de (social) media op het gebied van migraine en algemene neurologie. Hiermee weet u wat er leeft bij uw patient en kunt u hier makkelijker op inspelen. 

 

Neuronline bekijken

 

 

 

Migraine is een hoofdzaak voorlichtingsbijeenkomst Amphia

Op woensdagavond 21 november organiseerde de Vakgroep Neurologie in samenwerking met Hoofdpijnnet de voorlichtingsbijeenkomst ‘Migraine is een hoofdzaak’. Tijdens deze avond spreken twee van onze neurologen over migraine bij volwassenen en kinderen, wat de klachten bij migraine zijn en welke behandelmogelijkheden er zijn. Ook komt de ontwikkeling van hoofdpijn en migraine door de jaren heen aan bod en hoort u wat u zelf kunt doen om de regie over uw leven en gezondheid te houden.

Lees het nieuwsbericht

 

 

Zo ga je om met migraine op de werkvloer

Migraine op de werkvloer komt veel voor. “Als je als werkgever het gesprek aangaat met mensen met migraine, merk je hoe belangrijk het is dat ze zich gehoord voelen. De bandtussen werkgever en werknemer wordt versterkt en zorgt voor meer motivatie en loyaliteit van de medewerker. Hier is iedereen bij gebaat.“ Dat zegt dhr. Nout Wellink, beschermheer van de vereniging Hoofdpijnnet. Migraine op de werkvloer is een groot probleem. In Nederland lijden ruim 2 miljoen mensen aan migraine. Deze mensen kunnen rond een migraineaanval niet of minder goed werken. Dit kost de Nederlandse werkgevers naar schatting 1,5 miljard euro per jaar. 

Lees het nieuwsbericht

 

 

Boek – Twee gezichten

Neuroloog Hans Carpay, ziekenhuis Tergooi ontving 13-9 als erkenning voor zijn bevlogen gevecht tegen migraine, uit handen van Hottie Wiersma het eerste exemplaar van haar boek Twee gezichten. De impact van migraine.

Het boek Twee Gezichten. De impact van migraine geeft mensen met migraine de mogelijkheid om in korte tijd aan anderen duidelijk te maken hoe heftig de impact van migraine kan zijn op je leven, om wat vaak verborgen blijft in donkere slaapkamers zichtbaar te maken.

De foto's en ultrakorte verhalen geven een inkijk in de betekenis van deze invaliderende hersenziekte, waar twee miljoen Nederlanders mee kampen. Ook geeft het professionals en mensen uit het netwerk van migrainepatiënten iets in handen om snel inzicht te krijgen in deze aandoening.

Lees het nieuwsbericht

 

 

0219AIM1104352
×

Ask Speakers

×

Medical Information Request