Nadat Pim afstudeerde als apotheker is hij in 2018 begonnen bij Novartis als Trainee. Hij heeft hierdoor ervaring opgedaan op verschillende afdelingen, zoals Regulatory Affairs, Trial Monitoring en Quality Assurance. Sinds november 2019 is Pim werkzaam als Medical Adviser Neuroscience met de focus op migraine.

De fascinatie voor het geneesmiddel

“Als apotheker ben ik gefascineerd door geneesmiddelen. Alleen al het toedienen van een tabletje of soms zelfs een eenmalige injectie, kan een wereld van verschil betekenen voor de kwaliteit van leven van een patiënt. Het kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van deze geneesmiddelen en vooral het helpen van de patiënt, al is het maar een klein beetje, is een van mijn belangrijkste drijfveren. Als medewerker van Novartis sta je echt aan de wieg van baanbrekende medicamenteuze behandelingen voor patiënten, die tot op dat moment niet of onvoldoende geholpen kunnen worden.”

Optimaal samenwerken

“Als Medical Adviser Neuroscience houd ik me voornamelijk bezig met de medische strategie, medisch inhoudelijke vraagstukken en in- en externe processen. Enkele voorbeelden hiervan zijn het ontwikkelen van patiëntenprogramma’s, het geven van medische trainingen en het sparren met marketing collega’s over de medische inhoud van materialen. Het samenwerken met verschillende betrokken partijen en personen geeft mij enorm veel energie. Mijn doel is om samen met het team, de artsen, verpleegkundigen en andere betrokkenen, de patiënt optimaal te helpen.”
 

Beoordeel content: 
0
Nog geen beoordelingen
0520BFNS1343064
×

Ask Speakers

×

Medical Information Request