Als Medical Science Liaison (MSL) Migraine heeft Ellis Mos naar eigen zeggen het beste van twee werelden. “Afwisselend werk ik in het Neuroscience-team op kantoor én ben ik ‘on the road’ en in contact met medische professionals.” 

“In ons team zijn de Product Specialisten het eerste aanspreekpunt voor alle vragen over een geneesmiddel. Als MSL zorg ik voor verdere medische verdieping. Ik geef medische presentaties, adviseer bij medische vragen, zowel intern als extern, en werk mee aan de implementatie van (educatieve) projecten zoals bijvoorbeeld het ‘Migraine Nurse Educator Program’. Hierbij werk ik nauw samen met beroepsbeoefenaren.” 

Fascinatie en passie
“Ik heb altijd al een fascinatie gehad voor de werking van geneesmiddelen in het menselijk lichaam, waarbij mijn Master Medical Biology goed aansloot. Met mijn behaalde eerstegraadsbevoegdheid tot docent heb ik ook mijn passie voor het overbrengen van informatie verder ontwikkeld. Dit vak heb ik een tijdje uitgevoerd en veel geleerd over presenteren aan een groep. Mijn fascinatie voor de werking van geneesmiddelen en mijn passie voor het overbrengen van informatie komen perfect samen in een beroep als MSL. I love it! Er is de afgelopen 26 jaar niks nieuws op de markt gekomen voor migraine. Novartis is de eerste die nu een nieuw migrainemedicijn op de markt brengt. En zeg nou zelf: dat is toch gewoon fantastisch om daarvoor te werken?”

 

Beoordeel content: 
0
Nog geen beoordelingen
0520BFNS1343064
×

Ask Speakers

×

Medical Information Request