Wat maakt het leuk om bij Novartis te werken?

Wat mij meteen opviel toen ik bijna 6 jaar geleden bij Novartis begon, is dat de mensen die er werken stuk voor stuk gedreven zijn, en allemaal iets eigens ter tafel brengen. Mijn collega’s hebben hele verschillende achtergronden en interesses, wat veel creativiteit brengt in de samenwerking. Omdat ik een buitendienst functie heb zag ik veel collega’s eerst niet dagelijks, maar nu we remote werken spreken we elkaar veel vaker en dat heeft een positief effect. We beginnen vergaderingen vaak met het delen van wat we meemaken en wat ons bezig houdt, dat maakt ons persoonlijk betrokken. Wat ons verbindt is steeds weer de vraag: “hoe kunnen we patienten het beste helpen?”. Hier toetsen we al onze activiteiten aan, en gaan daarbij ook de co-creatie aan met de betrokken zorgverleners. Met de knieën onder het bureau dingen bedenken brengt je immers niet ver. We blijven daarom zoeken naar manieren om ook in deze tijd goed in contact te blijven met zorgverleners. 
 

Waar lig je wel eens wakker van?

Gelukkig lig ik niet vaak ergens van wakker, maar als moeder maak je je natuurlijk wel zorgen over je kinderen. Hoe kan ik zorgen dat ze gelukkig en gezond zijn en blijven? Ik probeer daarom de kinderen op een leuke manier te leren wat gezond eten en bewegen is. We kijken bijvoorbeeld iedere dag of we “de regenboog hebben gegeten” en helpen de kinderen graag bij het koken. Ook wat betreft bewegen probeer ik het goede voorbeeld te geven door te laten zien dat ik tijd investeer in sport. De kinderen fietsen wel eens mee als ik ga hardlopen, en ik laat ze aan allerlei soorten sport snuffelen, zoals klimmen, yoga, acrobatiek en dans. Gezondheid is misschien wel je belangrijkste bezit, en leren daar op een leuke manier positief mee bezig te zijn draagt op zijn beurt weer bij aan je geluk. Daarom ben ik nu ook ambassador voor ons interne vitaliteitsprogramma “Energized for Life” die net is gelanceerd, om medewerkers tools te geven hoe je gezond, gelukkig en vol energie kunt zijn en blijven. Nu relevanter dan ooit! 

Hoe omschrijf je jouw rol tegenover vrienden en familie?

Dat verschilt wel. Mijn kinderen dachten altijd dat ik in de auto werk omdat ik veel onderweg ben, maar momenteel denken ze dat ik alleen op de computer werk. Ze weten wel dat het met medicijnen te maken heeft en dat ik daar gesprekken over heb met artsen. Mijn moeder is gepensioneerd verpleeghuisarts, dus die begrijpt goed wat voor werk ik doe en hoef ik weinig uit te leggen. Toen ik stopte met mijn werk als fysiotherapeut en begon als product specialist 14 jaar geleden, waren mijn vriendinnen wel benieuwd wat dat nou inhield, “artsenbezoeker”. Toen heb ik uitgelegd dat ik in mijn rol gesprekken heb met artsen over wanneer onze middelen ingezet kunnen worden voor welke patient, en hoe je onze middelen veilig gebruikt. Dat is een vereenvoudigde weergave, want het is natuurlijk veel breder dan dat. Soms begin ik dat eerst uitgebreid te vertellen, en dan is de reactie een gegeven moment: “oh, artsenbezoeker!” En dan is het cirkeltje weer rond. 
 

Waarvan krijg je energie in jouw werk?

Alles wat we doen is erop gericht om de behandeling van de patient te verbeteren. Met enige regelmaat krijg ik rechtstreeks terug te horen dat een bepaalde tip, voorlichting of educatieve sessie iets positiefs heeft opgeleverd voor een patient. Dat geeft me energie om steeds nieuwe manieren te bedenken om zorgverleners verder te helpen in de behandeling, en goed te blijven luisteren wat écht belangrijk is voor een patient.
 

Beoordeel content: 
5
Gemiddelde score: 5 (1 stem)
1120HEM105367
×

Ask Speakers

×

Medical Information Request