Immuun trombocytopenie

AMERIKAANSE DIAGNOSE: ONNODIG LANG GEBRUIK VAN CORTICOSTEROÏDEN

Corticosteroïden (CS) hebben als eerstelijnsbehandeling een vaste plek binnen de ITP-behandeling, maar worden vaak geassocieerd met hoge toxiciteit.

Prof. dr. Adam Cuker van Pennsylvania University Hospital in Philadelphia presenteerde tijdens ASH 2020 de resultaten van de...Lees meer

1220HEM140268

Immuun trombocytopenie

Inzichten en praktijkervaringen met shared decision making

Voor ITP-patiënt Sandra Kok (22) is paardrijden haar lust en haar leven. Daarom houdt haar behandelend internist-hematoloog Art Vreugdenhil daar rekening mee bij zijn behandelbeleid. In hun gesprek over het nut en de noodzaak van de behandeling in onder andere ook ruim aandacht besteed...Lees meer

0121REV139951

Eind 2019 heeft de ASH haar nieuwe richtlijn voor de behandeling van ITP gepubliceerd 1 . Daarnaast is het International Consensus Report over ITP geüpdatet 2 . Er worden een aantal opvallende aanbevelingen gedaan.

Korter corticosteroïd gebruik, minder bijwerkingen*

Een daarvan is het gebruik van corticosteroïden. Er wordt aanbevolen maximaal 6...Lees meer

0821REV282489

Na bijna 10 jaar zijn zowel de International Consensus Report als de ASH Guideline eindelijk herzien. Deze richtlijnen geven duidelijke adviezen om de behandeling van ITP te optimaliseren en bieden mogelijk voordelen voor patiënten.

Wat zijn de belangrijkste wijzigingen en nieuwe aanbevelingen?

• Maximaal 6 tot 8 weken eerstelijnsbehandeling met corticosteroïden inclusief...Lees meer

0821REV275757
×

Ask Speakers

×

Medical Information Request