De huid is een heel bijzonder en het grootste orgaan van het lichaam. Hij houdt warm, koelt af, vertelt wat fijn is en waarschuwt. Hij vertelt meer dan je in eerste instantie ziet. Zo is psoriasis niet alleen een huidaandoening, maar een uiting van een chronische ontstekingsziekte.

De plekken op de huid zijn slechts één van de symptomen van deze ziekte. Kijk daarom verder dan de huid om psoriasis patiënten direct de beste aandacht, zorg en behandeling te geven. Geef ze meer bewegingsvrijheid in hun leven.

2 op de 3 psoriasis patiënten hebben meer dan 1 manifestatie1

Psoriasis patiënten leveren een continue strijd tegen pijn, jeuk, schaamte, angst, depressie en verdriet. Door diverse symptomen die je niet allemaal direct ziet. 

Naast plaques hebben velen manifestaties op andere plekken, zoals op de hoofdhuid (scalp), de nagels (psoriasis unguïum), handpalmen en voetzolen (palmoplantair), in lichaamsplooien (psoriasis inversa) en in gewrichten (artritis psoriatica). 

Ook comorbiditeiten zoals metabool syndroom, cardiovasculaire, gastro-intestinale en renale ziekten, maligniteiten en stemmingsstoornissen komen vaak voor bij psoriasis patiënten.  

 

1 op de 3 psoriasis patiënten krijgt artritis psoriatica (PsA)2

Als u psoriasis patiënten behandelt, kunt u meer voor ze betekenen dan huidverbetering alleen. Ongeveer 30% tot 40% van de psoriasis patiënten ontwikkelt namelijk ook artritis psoriatica (PsA).2 Dit is een ontsteking (artritis) van één of meerdere gewrichten of peesaanhechtingen (enthesitis). Om blijvende gewrichtsschade te voorkomen, kunt u de ziekte het beste van binnenuit behandelen. Zo behandelt u de huid en andere symptomen in één keer, waardoor u patiënten nu en in de toekomst bewegingsvrijheid geeft.

 

Geef psoriasis patiënten bewegingsvrijheid

Door psoriasis patiënten een totale behandeling en bewegingsvrijheid te geven, laat u ze weer leven. Van een gewone hand durven schudden, naar de kapper gaan, in het zwembad duiken, met de kinderen buiten spelen tot een ontspannen wandeling in het bos. Verbeter de kwaliteit van leven van psoriasis patiënten, zodat ze kunnen dromen over een toekomst vol bewegingsvrijheid.

Behandel psoriasis patiënten breder dan de huid voor een leven vol bewegingsvrijheid

Behandel psoriasis patiënten breder dan de huid voor een leven vol bewegingsvrijheid

 

 

Bent u dermatoloog en wilt u weten wat u kunt doen voor patiënten met psoriatic disease?

Verrijk uw specialisme en kennis met een behandelmethode waarmee u de oorzaak van psoriatic disease direct aanpakt. Daarmee geeft u uw patiënten nu en later meer bewegingsvrijheid.

 

Abdel Esseghier

 

  Business Development Manager

  Noord-Oost

Jan de Jong

Even kennismaken?

  Business Development Manager

  Noord - West

Marie-Antoinette Röben

Even kennismaken?

  Business Development Manager

  Zuid-Oost

Suzanne Nobel

 

  Business Development Manager

  Zuid-West

Plan direct een afspraak in

 


Referenties 

1. Callis Duffin K. et al. Dermatology. 2020;8(2):1-10
2. Gladman D. D. et al. Ann Rheum Dis 2005;64(Suppl II):ii14–ii17l
3. Baran R. Dermatology. 2010;221(suppl 1):1-5

 

Laatst bijgewerkt op: 01-12-2021

Beoordeel content: 
0
Nog geen beoordelingen
1221COS357002
×

Ask Speakers

×

Medical Information Request