De huidaandoeningen waar een dermatoloog in zijn vak mee te maken heeft kennen een grote diversiteit. Voor de huidspecialist is het belangrijk dat informatie over aandoeningen gemakkelijk beschikbaar is om parate kennis op te frissen. Om dermatologen te ondersteunen stelt Novartis een breed kennis en informatieplatform beschikbaar zodat specialisten de best mogelijke zorg kunnen leveren.

 

Ondersteuning van de dermatoloog

Het werk van een dermatoloog in het ziekenhuis is sterk poliklinisch en autonoom. Voor de behandeling van de patiënt kan
gebruik worden gemaakt van richtlijnen die zijn opgesteld door de Nederlandse Vereniging van Dermatologie en Venereologie (NVDV). Novartis biedt voornamelijk praktische kennis, over een aantal veel voorkomende huidaandoeningen, die te gebruiken is ter ondersteuning in het contact tussen de dermatoloog en de patiënt.

 

Informatie platform voor dermatologie

Op het Novartis platform voor dermatologie publiceren de dermatologie experts van Novartis talloze artikelen over de achtergrond, oorzaken en symptomen van verschillende huidaandoeningen. Ook de beoogde medicatie voor de behandeling en tips en adviezen die aan de patiënt kunnen worden gegeven horen hierbij. Dit alles kan helpen de patiënt makkelijker te begrijpen informatie te bieden.

Op het Novartis platform kunnen dermatologen informatie vinden over de dermatologische aandoeningen eczeem en psoriasis. Dermatologie is slechts één van de therapeutische gebieden waarin Novartis zorgaanbieders voorziet van kennis en informatie.

 

Dermatologie

Nascholing dermatologie

De informatie op het Novartis platform, aangevuld met kennis en informatie vanuit andere betrouwbare bronnen, is slechts bedoeld om de eigen kennis weer op te frissen. Ook na de opleiding dermatologie blijft scholing een belangrijk onderdeel in het werk van een dermatoloog.

Er worden wereldwijd congressen gehouden voor dermatologen op verschillende deelgebieden van dermatologie. Ook het volgen van cursussen is mogelijk. Zo staan er regelmatig congressen en cursussen op de agenda over dermato-oncologie, als ook over allergologie, flebologie, cosmetische dermatologie en kinderdermatologie.

Beoordeel content: 
0
Nog geen beoordelingen
0520COS1338108
×

Ask Speakers

×

Medical Information Request