Blijft u graag op de hoogte van de bijzonderheden van de dermatologie en het liefst in de breedte van het vak? Het Continuüm Dermatologie heeft samen met drie collega’s uit het land voor u een nieuw online nascholingsprogramma ontwikkeld. Dit programma informeert u over de laatste inzichten op het gebied van twee uiteenlopende onderwerpen. Per onderwerp is er één module ontwikkeld, die u kunt starten op elk gewenst moment en kunt bekijken vanaf uw eigen werkplek, in het ziekenhuis of thuis.
 

MODULE 1 - DE PSYCHISCHE INVLOED VAN JEUK
Patrick Kemperman, dermatoloog, Amsterdam UMC & dr. Saskia Spillekom-van Koulil, GZ-psycholoog, Radboudumc, Nijmegen

Er bestaat een nauwe relatie tussen huid en psyche, maar meer aandacht voor dit aspect mag er best komen in de spreekkamer van de dermatoloog. Wat betreft die relatie is er enerzijds een effect op de psychische gezondheid door bijvoorbeeld jeuk ten gevolge van een chronische huidaandoening. Ofwel wat zijn de psychische gevolgen van (chronische) jeuk? Anderzijds zijn er psychiatrische ziektebeelden waarbij psychogene jeuk optreedt. In beide kwesties is het van belang te weten waar u als dermatoloog bedacht op moet zijn bij jeukklachten en ook hoe u psychogene jeuk bijvoorbeeld diagnosticeert en kunt behandelen. Deze module belicht verschillende soorten jeuk en aspecten van jeuk, met bijzondere aandacht voor de psyche.
 

MODULE 2 – TRICHOSCOPIE
Petra Dikrama, dermatoloog, Erasmus MC Rotterdam

Hoe actueel is uw kennis van de hoofdhuid en de haren, diagnostiek van bijbehorende ziektebeelden en inzicht in hedendaagse behandelmogelijkheden? In deze module wordt uw kennis van hoofdhuid en haren geactualiseerd, van basale haarfeiten tot haar- en hoofdhuidonderzoek en van gezonde haarcyclus tot pathologie. Aan bod komen o.m. cicatritiële tractie alopecie, trichotillomanie/tractie alopecie en de (on)mogelijkheden van trichoscopie.

Klik hier om de nascholing te volgen >>

0320IHD1321211
×

Ask Speakers

×

Medical Information Request