Laurens FrankenLaurens Franken werkt bij Novartis als productspecialist. “Voordat ik bij Novartis terechtkwam, was ik verpleegkundige.”

Als productspecialist bezoekt Laurens Franken veel artsen. “Artsen willen op de hoogte blijven van de nieuwste medicijnen. Ze houden de laatste ontwikkelingen bij door allerlei studies en publicaties te lezen. Bij Novartis ontdekken en ontwikkelen we baanbrekende behandelingen en medicijnen. We zijn steeds op zoek naar nieuwe manieren om zoveel mogelijk mensen toegang tot onze geneesmiddelen te geven. Een goed contact met de artsen is dan ook noodzakelijk.”
 

Band opbouwen
Dat Laurens een achtergrond als verpleegkundige heeft is een voordeel. “Ik probeer een band op te bouwen met de artsen die ik bezoek. Het helpt dat ik jarenlang in een ziekenhuis heb gewerkt.”

Zijn specialisme als verpleegkundige was diabetes. “Toen Novartis tien jaar geleden met een nieuw diabetesmedicijn op de markt kwam, zag ik een kans”, zegt Laurens. “Als verpleegkundige waren mijn doorgroeimogelijkheden beperkt. Ik was heel erg op zoek naar persoonlijke groei en wilde me op andere vlakken ontwikkelen. Novartis bood me die mogelijkheid door als productspecialist bij ze aan de slag te gaan.”
 

Productspecialist Urticaria
Dat was tien jaar geleden en Laurens is trots op het bedrijf waarvoor hij werkt. “Ik heb me op verschillende gebieden en in verschillende functies kunnen ontwikkelen. Momenteel ben ik productspecialist op het gebied van netelroos. Het middel waarvoor ik de deur uit ga, medicatie die specifiek ontwikkeld is voor patiënten waarbij de reguliere aanpak niet werkt. Daar ben ik heel trots op.”
 

Mooi werk
Als Laurens bij een arts komt, wordt er besproken en bekeken of het medicijn van Novartis aansluit bij de juiste patiënt. “Het mooiste aan mijn werk is dat ik bij een arts kom en ik te horen krijgt dat een medicijn van ons het leven van een patiënt heeft verbeterd. Laatst hoorde ik van een arts dat een patiënt van hem voor het eerst sinds lange tijd weer in staat was om een korte wandeling te maken. Dat is toch schitterend?”

Beoordeel content: 
0
Nog geen beoordelingen
0721CSU258961
×

Ask Speakers

×

Medical Information Request