Speciaal voor de verpleegkundig specialist en physician assistant

 

In deze tweedelige webinar gaan Bart Langenveld, Olga Kruit, Wietse Veenstra en Erna Vossebelt dieper in op de behandeling van hartfalenpatiënten en de laatste ontwikkelingen hierin.

Aan het eind van deze twee afleveringen weet je meer over: 

  • Uitdaging en successen in de klinische en poliklinische behandeling van hartfalen
  • De onlangs gepresenteerde 2021 ESC richtlijn hartfalen
  • Het succes van de Hardenbergse hartfalenpoli
  • Patiëntmotivatie bij het implementeren van de nieuwe richtlijn 

 

Accreditatie

Let op: De webinar is ook geaccrediteerd beschikbaar. Klik hiervoor op onderstaande button om naar de geaccrediteerde omgeving te gaan. Maak kosteloos een account aan als u nog niet eerder heeft ingelogd. 

Accreditatie is voor 2 punten (1 punt per aflevering) aangevraagd bij de V&VN en de NAPA.

Naar de geaccrediteerde omgeving - Deel A     Naar de geaccrediteerde omgeving - Deel B 

 


 

Bekijk een deel zonder accreditatie (60 min)

Deel A: ‘De 2021 ESC richtlijn hartfalen- van uitdagingen naar succes’

 

Bart Langenveld, Physician Assistant, Zuyderland Medisch Centrum, Heerlen
Olga Kruit, Verpleegkundig Specialist, Ziekenhuis St. Jansdal, Harderwijk
 

In het eerste deel gaan we dieper in op uitdagingen in de toepassing van de onlangs gepresenteerde 2021 ESC richtlijn hartfalen. Bart presenteert een uitdagende klinische hartfalencasus uit zijn dagelijkse praktijk. Olga neemt het stokje over met een complexe poliklinische patiënt. Hoe maak je van zulke uitdagingen in de praktijk nou een succes als je de 2021 ESC richtlijn hartfalen goed wil toepassen? Welke kansen liggen er in de kliniek voor optimalisatie van de behandeling? En hoe kan je dit poliklinisch het beste vervolgen? 

 

Let op: U kunt de webinar met en zonder accreditatie bekijken. Als u accreditatiepunten wil ontvangen, bekijk de webinar dan in de geaccrediteerde omgeving via deze link: → Naar de geaccrediteerde omgeving

 

Deel B: ‘Organisatie en patiëntmotivatie bij richtlijnimplementatie’

 

Wietse Veenstra, Verpleegkundig Specialist, Saxenburg Medisch Centrum, Hardenberg
Erna Vossebelt, Verpleegkundig Specialist, Groene Hart Ziekenhuis, Gouda
 

In het tweede deel gaan we dieper in op de organisatie van de hartfalenzorg in het ziekenhuis én het motiveren van jouw patiënt. Wietse vertelt over het succes van de Hardenbergse hartfalenpoli. Aan de hand van een casus licht hij het zorgpad toe, vertelt hij over de samenwerking met de eerstelijn en de totstandkoming van het zorgpad. 

Geweldige organisatie is niets zonder medewerking van een patiënt. Erna staat daarom stil bij het motiveren van hartfalenpatienten in de dagelijkse praktijk. Aan de hand van theorie worden er tips en tricks uitgewisseld tussen de tafelgasten bij het motiveren van patiënten in het toepassen van de 2021 ESC richtlijn hartfalen.

Let op: U kunt de webinar met en zonder accreditatie bekijken. Als u accreditatiepunten wil ontvangen, bekijk de webinar dan in de geaccrediteerde omgeving via deze link: → Naar de geaccrediteerde omgeving

 


Beoordeel content: 
0
Nog geen beoordelingen
1122HF555097
×

Ask Speakers

×

Medical Information Request