Waarom SpA Academy?
SpA Academy is ontwikkeld als toonaangevende bron voor actuele kennis en inzichten over spondyloartritis (SpA) en is primair bedoeld voor reumatologen. SpA omvat een groep van complexe indicaties, met grote impact op de kwaliteit van leven van patiënten. Daarom biedt SpA Academy een uniek en laagdrempelig aanbod van relevante- en actuele medisch wetenschappelijke educatie voor en door reumatologen, met als doel de zorg en de remissiekansen van patiënten met SpA te verbeteren.

Het digitale nascholingsplatform van SpA Academy bevat hoogwaardige geaccrediteerde nascholing, medische educatie en nieuws over SpA voor zorgprofessionals. De inhoud wordt gecureerd door een groep expert-reumatologen die samen een Raad van Advies vormen. Deze raad wordt ondersteund door een professionele redactie en, waar nodig, aangevuld met experts uit een ander vakgebied.

SpA Academy wordt ondersteund en mede mogelijk gemaakt door Novartis. Novartis streeft er naar een betrouwbare leider te zijn, in het leveren van een betekenisvolle bijdrage aan zorg voor SpA patiënten.
 

"Ons doel is om samen met u de zorg en remissiekansen van patiënten met SpA te verbeteren"

Accreditatie
Voor nascholingen en bijeenkomsten via SpA Academy wordt waar mogelijk accreditatie aangevraagd bij de relevante beroepsverenigingen en organisaties. Veelal komen nascholingen en bijeenkomsten tot stand in samenwerking met andere partijen. In dat geval geven we aan waar u naar wordt doorgestuurd. Om te garanderen dat uw accreditatiepunten automatisch worden bijgeschreven op uw account, kan het zijn dat u even moet inloggen op het platform waar u de nascholing volgt.
 

Leden Raad van Advies 

Floris van Gaalen is in 2000 afgestudeerd aan de faculteit geneeskunde van de Vrije Universiteit van Amsterdam. In 2005 promoveerde hij met het proefschrift Genes and Autoantibodies: Multiplexing Rheumatoid Arthritis aan de Universiteit van Leiden. Voor dit proefschrift ontving hij in 2004 de Young Investigator Award van de European League against Rheumatism (EULAR). Sinds januari 2011 is hij als medisch specialist verbonden aan de afdeling Reumatologie van het LUMC. Sinds is hij werkzaam als reumatoloog in het LUMC.

Hij is de arts van de SPondyloArthritis Caught Early (SPACE)-kliniek, voorzitter van de wetenschapscommissie van de afdeling Reumatologie, sinds 2015 secretaris van de werkgroep Spondyloartritis van de Nederlandse Vereniging voor Reumatologie, en sinds 2019 lid van het executive committee van de Assessment of SpondyloArthritis international Society (ASAS), de internationale vereniging van SpA experts.

Sofia Ramiro, studeerde geneeskunde in Lissabon en deed promotieonderzoek aan de Universiteit van Leiden. Daar begon ze vervolgens met de opleiding tot reumatoloog. Nu is ze werkzaam in het Zuyderland ziekenhuis in Heerlen met o.a. spondyloartrits als aandachtsgebied. In 2015 won zij de Goslingsprijs (ReumaNederland).
Daarnaast heeft ze een aanstelling als senior onderzoeker bij het LUMC en ook als visiting professor bij de Nova Medical School in Lissabon. Op deze manier combineert zij haar twee passies: reumatologie en klinisch onderzoek. Naast de nevenfuncties heeft ze als onderzoeker/reumatoloog meegewerkt aan vele wetenschappelijke publicaties.

Anneke Spoorenberg, is reumatoloog in het UMCG in Groningen met het aandachtsgebied spondylartopathieën. Zij is in 2004 gepromoveerd in Maastricht. Dit proefschrift behandelt het onderwerp ‘Uitkomst en ziekteactiviteit bij axiale spondylitis’. 
Ze heeft het GLAS cohort geïnitieerd en is gestart met het expertise centrum voor axiale spondylitis in het MCL, waar zij tot 2013 werkzaam was. Naast de klinische zorg, begeleid zij promovendi en studenten die werken aan publicaties van het GLAS cohort. Zelf heeft ze vele wetenschappelijke publicaties op haar naam staan.

Harald Vonkeman, studeerde geneeskunde in Amsterdam en specialiseerde zich tot reumatoloog in het Medisch Spectrum Twentem waar hij nog steeds werkzaam is op de afdeling reumatologie en klinische immunologie. Zijn aandachtsgebied is systemische auto-immuunziekten. Tevens is hij geregistreerd als epidemioloog. Als opleider is hij tevens verantwoordelijk voor de opleiding tot reumatoloog en coördineert hij het wetenschappelijk onderzoek op de afdeling. Daarnaast werkt hij aan de Universiteit Twente.
Hij promoveerde in 2007 op het onderwerp: ‘NSAID Complications – The Balance of Risks’.

×

Ask Speakers

×

Medical Information Request