Door: Prof. Dirk Elewaut (reumatoloog; UZ Gent), Prof. Filip van den Bosch (reumatoloog; UZ Gent), Prof. Georg Schett (reumatoloog: Medisch Centrum Erlangen) en Dr. Arno van Kuijk (reumatoloog; Reade)

Accreditatie: 1 punt (NVR en VSR)

Nascholing volgen via Mediamed

Weten hoe een groter begrip van pathogenese kan bijdragen vaan het klinische management van sponyloartritis (SpA)? Deze online nascholing behandelt de “State-of-the-Art” ontwikkelingen van de pathogenese van SpA, en legt het verband met het klinische management van SpA-patiënten.

De nascholing is tot stand gekomen in samenwerking met internationale experts op het gebied van SpA. Er is speciale aandacht voor de ‘Gestalt Theorie’ van Schett. Deze theorie is een pleidooi voor gepersonaliseerde behandeling van SpA op basis van ziektemanifestaties. De experts schetsen het belang van vroege herkenning, diagnose en behandeling van SpA.

Deze nascholing over spondyloartritis is ontwikkeld naar aanleiding van het medisch-geaccrediteerde Jaarsymposium door de SpA Academy, waar de State-of-the-Art van het ziektebeeld spondyloartritis is gepresenteerd door experts uit binnen- en buitenland.

 

Leerdoelen
Welke vragen worden behandeld in deze online nascholing?

  • Wat zijn de laatste internationale inzichten in de pathogenese en behandeling van SpA; welke rol hebben de verschillende cytokines?
  • Welke musculoskeletale uitingsvormen en extra-articulaire manifestaties zijn er binnen SpA?
  • Welke risicofactoren in SpA kunnen herkend worden?
  • Wat is de ‘GESTALT Theorie’ van Schett; heeft het consequenties voor de keuze van biological behandeling?
  • Wat biedt de treat-to-target aanpak bij PsA en AxSpA?

 

Wilt u deze online nascholing volgen?
Klik hier om de online nascholing te volgen. U wordt dan doorgestuurd naar het nascholingsplatform Mediamed. Zij dragen er zorg voor dat uw accreditatie wordt geregistreerd.

Nascholing volgen via Mediamed

Beoordeel content: 
0
Nog geen beoordelingen
0921SPA304248
×

Ask Speakers

×

Medical Information Request